2011-12-13

I DAG ER DET SANTA LUCIA

...og jeg skal lage LUSSEKATTER...

DETTE TRENGER JEG:
150 g meierismør
5 dl helmelk el. lettmelk
50 g gjære
150 g sukker
1/2 ts salt
2 ts malt kardemomme
1 g safran
ca 13 dl hvetemel
1 stk sammenvispet egg til pensling
2 dl rosiner til pynt



SLIK GJØR JEG:
Smelt smøret. Tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken. Rør i sukker, salt, kardemomme, safran, og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse.

Strø litt mel på bodet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Form uline lussekatter, alt etter fantasi. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate, og la dem hven under plast på lundt sted ca 15 minutter. Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene.

I stekeovnen ved 225°C i ca 15 minutter


La dem avkjøles litt på rist. De smaker aller best litt lunkne. Mmm kose seg!! : )